Box

Sâmbătă, 1 octombrie, în Sala de Sport a Colegiului Național ″David Prodan″  s-a desfăşurat a III-a ediție a Cupei ″CSO Cugir″ la box, competitie care a adunat sportivi de la 5 cluburi din țară, meciurile disputându-se la categoriile copii, cadeți, juniori, tineret şi seniori.
Debutul evenimentului i-a avut în prim plan pe antrenorii celor cinci cluburi participante, printre care s-au numarat antrenorii CSM Campia Turzii – Gheorghe Roşca şi Florin Ionuț, acestia primind din partea organizatorilor Cupa de Excelență.
La acest concurs Clubul Sportiv Municipal Câmpia Turzii s-a prezentat cu doi pugilişti. La categoria 44 kg, cadeți, Vitan Alex şi-a încrucişat mănuşile cu Bogdan Malita de la Basti Box Salonta. Sportivul din Câmpia Turzii a pierdut la puncte şi s-a clasat pe locul II.
″Vitan Alex are 40 kg, dar fiindcă nu a avut adversar la această categorie am hotărât să boxeze la 44 kg. A întâlnit un pugilist foarte bun din Salonta, medaliat la Cupa României de anul acesta. Arbitrii au văzut 2-1 pentru sportivul din Salonta, eu zic că a fost exact invers, dar dacă asta a fost decizia arbitrilor nu contest″ a precizat antrenorul Florin Ionuț.
La categoria 52 kg, seniori, Coc Adrian a pierdut în fața lui Alexandru Turlea de la CSO Cugir şi s-a întors, de asemenea, cu locul II.
″Pentru noi a fost prima competiție după o lungă perioadă de pauză. Îmi pare rău pentru rezultatul lui Vitan care a făcut un meci foarte bun, dar arbitrii au văzut altceva. În noiembrie vom participa la Campionatul Național de Cadeți cu acest sportiv, la o categorie mai joasă, 38 kg, şi sperăm să ne întoarcem cu o medalie. Până atunci sper să avem cât mai multe meciuri, să organizăm antrenamente comune de pregătire şi să mai participăm la competiții″, a încheiat antrenorul CSM Câmpia Turzii.
Sectia de box din cadrul Clubului Sportiv Municipal Campia Turzii a participat, in perioada 10-11 iunie, cu sportivii Bisioch Cosmin (46 kg) si Vitan Alex (38 kg), la editia a X-a a Galei de box “Ring Napoca”, competitie care s-a desfasurat in Casa de Cultura din localitatea Baciu.
Sportivii antrenati de Florin Ionut au obtinut rezultate foarte bune, dupa cum urmeaza: juniorul Bisioch Cosmin a ocupat prima treapta la aceasta categorie, dupa ce a trecut de un sportiv din Satu Mare, iar cadetul Vitan Alex a ocupat de asemenea locul 1, dupa ce a invins un sportiv din Cauas.
Rezultatele obtinute de cei doi sportivi de la CSM Campia Turzii sunt extrem de importante, mai ales prin faptul ca aceasta competitie a fost una dificila, la ea participand 65 de sportivi de la 20 de cluburi din tara.
“Ne-am descurcat bine la această competiție, ca de fiecare dată, și am reușit să ne întoarcem cu două locuri I. Sportivii noștri și-au făcut bine treaba, au boxat cu ambiție și voință. Îi felicit pentru efortul depus și mă bucur că am putut participa la această competiție. Este foarte important să avem meciuri în picioare, avem nevoie de astfel de meciuri ca de aer”, a declarat cu aceasta ocazie antrenorul Florin Ionut.
Sâmbătă, 26 martie, în Sala Sporturilor ″Ioan Stanatiev″, CSM Câmpia Turzii a organizat un sparring la care au participat sportivi de la cluburile Stejarul Daneş, CSO Cugir, CS ″Florin Bordi″ Box Turda şi CSM Câmpia Turzii. Antrenorii Gheorghe Roşca şi Ionuţ Florin au putut testa astfel, lotul de pugilişti avut la dispoziţie. Meciurile au fost extrem de încinse şi au oferit celor prezenţi două ore de box atractiv.
„E îmbucurător că putem organiza asemenea antrenamente. Putem verifica sportivii dar şi pe cei care au început boxul de curând. Se poate face o selecţie în urma unui astfel de sparring. Sper să reuşim să aducem boxul local acolo sus unde îi este locul. Ne dorim să mai organizăm astfel de antrenamente pentru că boxul trebuie popularizat şi mediatizat. Azi au participat la sparring şi fraţii Martinovici, care sper să se gândească bine şi să se întoarcă înapoi la sală şi în ringul de box. Noi ne pregătim intens pentru Campionatul Naţional de Cadeţi, unde vom participa cu Vitan Alex şi Bisioch Lucian şi Campionatul Naţional de Juniori unde vom participa cu Bisioch Cosmin şi Varga Sorin. Ne aşteptăm la medalii, Vitan Alex, la cadeţi, la categoria 38 kg, este o mare speranţă, un pugilist talentat, ambiţios, cu sclipire, care promite foarte mult. Are mentalitate de învingător şi o dorinţă de reuşită. De asemenea, ne dorim o medalie şi la juniori, prin Bisioch Cosmin”, a precizat antrenorul Ionuţ Florin.

La sfarsitul saptamanii trecute, patru sportivi ai sectiei de box, antrenati de Gheorghe Rosca si Florin Ionut, au participat cu ocazia zilelor orasului Horezu, la gala de box “Cupa Orasului Horezu”. La aceasta competitie au participat aproximativ 50 de sportivi, de la cluburi din sudul tarii, acestia reprezentand localitati precum Craiova, Ramnicu Valcea, Horezu, Targu Jiu.

Sportivii CSM-ului au obtinut si de data aceasta rezultate foarte bune, reusind sa castige prin Bisioch Lucian (30 kg) si Bisioch Cosmin (39 kg), doua medalii de aur, in timp ce meciul sportivului Szanto Csaba a fost declarat nul, iar Galea Aurelian (70 kg) a pierdut in fata unui sportiv local.

“A fost o competitie importantă pentru noi‚ pentru că am vrut să vedem care este valoarea sportivilor din sud‚ sportivi pe care noi nu-i prea întâlnim în gale. Ne întoarcem cu două locuri întâi‚ un egal şi o înfrângere. Muncim în continuare şi sperăm să obtinem rezultate cât mai bune. Ne pregătim pentru Campionatul National de Cadeti unde vom participa cu Bisioch Cosmin şi trebuie să ne facem un plan de bătaie‚ aşa că a fost nevoie să văd adversarii şi să ştiu cum abordăm meciurile″‚ a declarat antrenorul Florin Ionut.

Boxerul Clublui Sportiv Municipal Campia Turzii – Cosmin Bisioch, s-a impus la Turneul Internaṭional “Centura Transilvaniei”, competitie care s-a desfăşurat în perioada 23-25 iulie în Sala Sporturilor Horia Demian din Cluj-Napoca si care a reunit nume importante, echipele de box ale Republicii Moldova, Germaniei, Slovaciei şi Ungariei dar şi numeroşi sportivi din tară, asigurând astfel un spectacol pugilistic de calitate.

În limitele categoriei 38.50 kg‚ cadeti‚ Cosmin Bisioch l-a învins pe Dobre Tavi de la CSM Călăraşi‚ pugilist care în acest an a ocupat locul I la Cupa României.

“Centura Transilvaniei este un turneu din ce în ce mai puternic. Îl felicit pe Cosmin Bisioch care a boxat cu ambitie şi mult curaj şi care‚ după patru turnee la rând‚ s-a întors tot cu locul I. Sportivul nostru este pe un drum bun şi va ajunge la performante mult mai mari. Ne dorim să mergem la finalele pe tară la cadeṭi şi să încheiem anul cu o medalie nationala la acest concurs”‚ a declarat antrenorul Florin Ionut.

În perioada 17-18 iulie s-a desfăşurat la Sibiu cea de a XXX-a ediṭie a competiṭiei “Centura Păltiniş” la box, eveniment organizat de Clubul Sportiv Municipal Sibiu, cu sprijinul Consiliului Judeţean Sibiu si la care au participat sportivi de la cluburi locale, precum si din Cluj-Napoca, Horezu, Cugir, Câmpia Turzii‚ Gilău şi Braşov.

Vineri‚ 17 iulie‚ în Sala Mică de lângă Teatrul Radu Stanca s-au desfăşurat partidele semifinale‚ iar sâmbătă‚ 18 iulie‚ finalele. CSM Câmpia Turzii a participat la aceasta competiṭie cu cinci pugilişti. La categoria 38 kg‚ cadeṭi‚ Bisioch Cosmin l-a învins pe Rostaş Remus de la Voinṭa Cluj şi a urcat pe prima treaptă a podiumului‚ iar în limitele categoriei 69 kg‚ tineret‚ Galea Aurelian l-a învins pe Dan Rizoiu de la Flacăra Horezu adjudecându-şi trofeul pus în joc.

La categoria 30 kg‚ copii‚ Bisioch Lucian a pierdut în faṭa lui Bordea Remus (Braşov)‚ iar la categoria 34 kg‚ copii‚ Vitan Alex a fost învins de Crişan Alin de la Voinṭa Cluj. Pugilistul Szanto Csobi nu a avut adversar.

A fost o competiṭie reuşită‚ ultima dată am participat în 2013 când Martinovici Pavel a ieşit victorios. De această dată‚ ne întoarcem cu două locuri I şi sperăm ca anul viitor numărul trofeelor câştigate să crească. Copiii sunt într-o formă bună‚ este bine că avem meciuri‚ mulṭumesc conducerii CSM Câmpia Turzii‚ Consiliului Local şi Companiei de Apă Arieş pentru că sprijină sportivii şi performanṭa. Sper să fie în continuare alături de noi‚ fără ajutorul lor n-am putea face nimic“‚ a declarat cu aceasta ocazie antrenorul Florin Ionuṭ.

(material realizat de Denisa Marginean pentru Ziarul21.ro)

Boxul este sportul pe care-l urmăresc şi despre care vorbesc mereu cu mare plăcere. Iubesc boxul pentru frumuseṭea şi complexitatea lui şi-l iubesc pentru oamenii pe care reuşeşte să-i ″crească″. Boxul este sportul care te împinge de la o limită la alta‚ sportul care te ridică şi te coboară‚ sportul care‚ la fel ca într-un basm‚ te transformă dintr-un ″cerşetor″ într-un prinṭ.

Da‚ exact aşa! Boxul te transformă dintr-un om sărac‚ că tot se spune că e sportul săracului‚ într-un om foarte bogat, pentru că în realitate trebuie să fii foarte bogat în curaj şi inteligenṭă pentru a practica un astfel de sport. Inteligenṭă‚ curaj şi sănătate fizică sunt cele trei calităṭi care caracterizează arta nobilă a pugilatului şi care onorează cel mai mult condiṭia umană.
În Câmpia Turzii‚ boxul a fost mereu la înălṭime şi o tradiṭie îndelungată pune acest sport la loc de cinste. Atunci când mă gândesc la boxul local‚ mă gândesc în primul rând‚ aşa cum sunt convinsă că faceṭi mulṭi dintre voi‚ la un om: maestrul Gheorghe Roşca. Un om care se identifică cu acest sport şi care şi-a dedicat o viaṭă întreagă acestei pasiuni având o misiune foarte clară: aceea de a nu lăsa boxul să moară şi de a da mai departe ceea ce el a primit şi a învăṭat în întreaga carieră.

După-masa zilei de vineri a fost dedicată unei discuṭii despre box. Am fost primită în căminul familiei Roşca acolo unde numeroasele medalii‚ cupe şi materiale informative fac dovada faptului că aici trăieşte un om care a făcut din pasiunea sa un mod de a trăi.
Pentru că maestrul Roşca trăieşte şi respiră box: ″sâmbăta şi duminica când nu am antrenamente mă învârt prin casă‚ nu am stare‚ îmi lipseşte sala‚ mişcarea din sală şi mirosul de transpiraṭie″, recunoaşte antrenorul‚ care e completat de soṭie: ″are în el un fel de ceas deşteptător‚ când se apropie ora antrenamentelor‚ lasă totul şi ştie că trebuie să meargă″.

Aşa a început discuṭia noastră despre box‚ o discuṭie care m-a făcut să zâmbesc‚ dar m-a şi emoṭionat, o discuṭie care a smuls lacrimi‚ atât de bucurie‚ cât şi de tristeṭe.

Despre începuturile maestrului Roşca
Născut pe 5 iunie 1942 la Câmpia Turzii‚ Gheorghe Roşca a intrat pentru prima dată în contact cu nobila artă a pugilatului în toamna anului 1957.
″Eram bătăuş şi maestrul Vasile Tătaru a auzit de mine‚ ştia că-s bătăuş şi a vrut să mă vadă. Mi-a spus că dacă tot mă bat să vin la box‚ să mă bat oficial. Aşa că în toamna lui 1957 am decis să mă bat oficial. Atunci aveam o cameră la stadion‚ ne pregăteam acolo şi am fost foarte emoṭionat‚ aveam o frică pentru că ştiam că acum e pe bune. Am avut emoṭii până am luat contact cu mănuşile şi adversarul. Şi de atunci am avut mereu emoṭii înaintea unui meci‚ dar au fost normale‚ astea sunt emoṭii constructive. Am înṭeles că în ring eşti pe cont propriu‚ dacă nu dai tu‚ dă adversarul″, spune maestrul Roşca.

″Nu te bat eu‚ dar te duci să te bată alṭii″ Citeste tot articolul »

Duminică‚ 14 iunie‚ a avut loc “Centura Daneşului” la box‚ eveniment sportiv ajuns la editia cu numărul doi, la care au participat pugilişti de la 10 cluburi din tară‚ Clubul Sportiv Municipal Câmpia Turzii fiind reprezentat de Szanto Csobi‚ Bisioch Lucian‚ Vitan Alex‚ Bisioch Cosmin şi Varga Sorin.

Pugiliştii noştri‚ pregătiti de Gheorghe Roşca şi Florin Ionut‚ au avut o comportare meritorie şi au reuşit să se întoarcă cu trei trofee şi două locuri doi.

La categoria 28 kg‚ copii‚ Szanto Csobi a pierdut în faṭa pugilistului Lăcătuş Lucian de la Sibiu‚ dar la categoria 33 kg‚ copii‚ Bisioch Lucian l-a învins pe Gabor Szilard de la Progym Gheorgheni obtinând‚ astfel‚ primul trofeu pentru echipa noastra.

În limitele categoriei 30 kg‚ copii‚ Vitan Alex a dispus de Ionut Budu de la CSS Sibiu‚ iar Bisioch Cosmin l-a învins‚ prin knockout tehnic‚ în prima repriză‚ pe Văduva Mihai de la Chimia Râmnicu Vâlcea.

Varga Sorin şi-a încrucişat mănuşile cu Suciu Raul de la Stejarul Daneş. Meciul‚ disputat la categoria 60 kg‚ juniori‚ a fost câştigat de sportivul echipei gazdă.

“A fost o gală frumoasă‚ cu meciuri bune şi ce mă bucură foarte tare este faptul că sportivii noştri sunt în formă maximă. Sunt foarte multumit de evoluṭia lor şi într-un timp foarte scurt am reuşit să obtinem rezultate bune. Am muncit foarte mult‚ nu ne-am descurajat şi se observă o evolutie. Astfel de gale sunt foarte utile‚ avem nevoie de ele ca de aer‚ pentru că oricâte antrenamente ai face nu e suficient‚ trebuie să-i angrenăm pe sportivi în competitii ca să creştem în valoare”, a declarat antrenorul Florin Ionut.

În perioada 4-5 iunie‚ Sala Samus din Cluj-Napoca a fost gazda Turneului International de Box „Ring Napoca”. Competitia‚ ajunsă la editia cu numărul IX‚ a adunat la start aproximativ de 70 de sportivi de la 15 cluburi din țară, precum și boxeri legitimați în Ungaria sau Slovacia. CSM Câmpia Turzii a participat la acest concurs cu trei sportivi.

Joi‚ 4 iunie‚ în prima a zi a competitiei‚ Vitan Alex nu a avut adversar la categoria 33 kg‚ copii‚ dar la categoria 38 kg‚ cadeti‚ Bisioch Cosmin l-a învins‚ în prima repriză‚ prin TKO‚ pe Cadar Cosmin de la Vointa Cluj. Vineri‚ 5 iunie‚ sportivul CSM Câmpia Turzii l-a învins în finală pe Dumitru Ciprian (Chimia Râmnicu Vâlcea)‚ campion national în 2014 şi medaliat cu argint în acest an la Cupa României‚ urcand astfel pe prima treaptă a podiumului. În limitele categoriei 63 kg‚ juniori‚ Varga Sorin a pierdut confruntarea cu campionul naṭional Botea Alin (Voinṭa Cluj).

La evenimentul organizat de Asociația Județeană de Box Cluj a fost prezent şi Adrian Diaconu‚ unul dintre cei patru campioni mondiali pe care i-a avut România în boxul profesionist. Pugiliştii CSM Câmpia Turzii sunt pregătiti de antrenorii Gheorghe Rosca şi Florin Ionut.

Sâmbătă‚ 31 ianuarie‚ în Sala Sporturilor ″Ioan Stanatiev″ din Câmpia Turzii a fost organizat un sparring la care au participat pugilişti de la CS Trifu Turda‚ CS Florin Bordi Turda‚ Luna şi CSM Câmpia Turzii. Din cauza lipsei de fonduri‚ pugiliştii din Câmpia Turzii nu pot participa la nicio activitate competiṭională şi pentru a asigura continuitatea pregătirii sportive cei doi antrenori de la CSM Câmpia Turzii‚ Roşca Gheorghe şi Florin Ionuṭ‚ s-au gândit să organizeze un sparring la care să invite sportivii din zonă.

Cluburile mai sus menṭionate au răspuns cu promptitudine‚ iar sâmbătă s-a auzit din nou gongul la Câmpia Turzii. Deşi a fost vorba doar de o sesiune de pregătire‚ iar ringul a fost ridicat în sala de antrenamente‚ antrenorii au fost luaṭi prin surprindere de numărul pasionaṭilor de box care au venit la sală.

″Nu ne aşteptam să vină lumea‚ dar dacă le place boxul şi vor să ne vadă eu nu pot spune nu″, preciza antrenorul Florin Ionuṭ. În ringul special amenajat, pugiliştii de la cele trei cluburi şi-au încrucişat mănuşile, iar antrenorii i-au verificat din punct de vedere tehnic şi tactic.

S-au confruntat: Hanuschi-Moga Răzvan‚ Bisioc Raul-Szanto Csobi‚ Ferentz Aurel- Bisioch Cosmin‚ Cadar Cosmin-Vitan Alex‚ Popa Moldovan-Varga Ionuṭ‚ Bordi Abel-Suciu Alex‚ Moldovan-Mureşan Ionuṭ‚ Galea Aurelian-Petean Călin‚ Bordi Elisei-Roland R., Dondos Raul-Martinovici Radu‚ Trif Andrei-Matieş‚ Suciu Sergiu-Moldovan‚ Martinovici Pavel-Dondoş. La finalul confruntărilor nu a fost desemnat niciun câştigător‚ scopul antrenorilor fiind acela de a testa pugiliştii. (Text preluat de pe Ziarul21.ro)