Judo

In data de 22 octombrie 2016 s-a desfasurat turneul international Cupa Cis Gaz la Tg. Mures pentru categoriile de varsta U8 – U12. La competitie au participat 500 de sportivi din Bulgaria, Marea Britanie, Franta, Bosnia Hertegovina, Republica Moldova, Serbia, Polonia si Romania.

CSM Campia Turzii a participat cu 5 sportivi, care au obtinut urmatoarele rezultate:
Bozdoc Darius, categoria U9, 30kg. – locul 2
Muresan Alex, categoria U12, 50kg. – locul 3

Saptamana trecuta s-a desfasurat etapa finala a Campionatului National de Judo la categoria U10, la competitie participand sportivii calificati in urma etapei preliminare.
La aceasta faza a participat si sportivul Clubului Sportiv Municipal Campia Turzii, Istrate Buturca Calin, care in final a ocupat locul 5.
“Rezultatul obtinut de Calin este foarte bun, mai ales ca am plecat de pe un tablou de 32 de sportivi si am ocazia sa ne luptam pentru medalia de bronz. Pentru Calin este prima participare la o finala de Campionat National si ma bucur ca a avut curajul sa isi aplice tehnicile invatate la sala”, a declarat antrenorul CSM Campia Turzii – Nagy Alpar.

In data de 16 iunie 2016 a avut loc etapa finala a Campionatului National de Judo, la categoria de varsta U12, competitie la care au participat sportivii calificati in urma etapei preliminare si care sa desfasurat la Baia Mare.

Sectia de judo a Clubului Sportiv Municipal Campia Turzii a fost prezenta si ea la acest turneu cu 3 sportivi, care au obtinut urmatoarele rezultate: Stichs Lucas, categoria U12 (46 kg) – locul 5; Muresan Alex, categoria U12 (46 kg) – locul 9 si Ploscariu Victor, categoria U12 (55 kg) – locul 9

Ma incanta rezultatul obtinut de Lucas. In ultimul meci care a contat pentru medalia de bronz, am fost aproape de victorie si de podium. Locul 5, la nivel national, este un rezultat bun pentru noi si vreau sa mentionez faptul ca si ceilalti sportivi s-au comportat bine chiar daca nu au castigat“, a declarat antrenorul de la CSM Campia Turzii, Nagy Alpar.

Pe data de 4 iunie, s-a desfasurat etapa de Euroregiune a Campionatului National de Judo la categoriile de varsta U10, U11, U12 si U13, la aceasta participand cluburile din euroregiune, respectiv judetele Bihor, Maramures, Salaj, Bistrita-Nasaud, Satu-Mare si Cluj, cu un numar de 200 de sportivi.
La aceasta competitie a fost prezenta si echipa Clubului Sportiv Municipal Campia Turzii, antrenata de Nagy Alpar, care a avut in  componenta sa patru sportivi, acestia reusind sa obtina rezultate foarte bune, dupa cum urmeaza: Istrate-Buturca Calin,U10 (categ. 34 kg)  – locul 1; Stichs Lucas, U12 (categ. 46 kg)  – locul 2; Muresan Alex, U12 (categ. 46 kg)  – locul 3 si Ploscariu Victor, U12 (categ. 55 kg)  – locul 2.
La finalul competitiei, antrenorul CSM-ului, Nagy Alpar, a declarat urmatoarele: “Am obtinut calificarea cu toti sportivii cu care am participat. M-am asteptat la un asemenea rezultat avand in vedere valoarea sportivilor si nivelul competitiei. Calificarea a fost primul pas, iar acum urmeaza etapa finala, unde le urez succes sportivilor mei”.
Sâmbătă, 28 mai, la Baia Mare s-a desfăşurat concursul internațional de judo ″Cupa Nordului″, competiție destinata copiilor, la care au participat aproximativ 700 de sportivi din tari precum Ungaria, Slovacia, Republica Moldova şi bineinteles România.
Clubul Sportiv Municipal Câmpia Turzii a inscris la acest concurs 4 sportivi care au obținut următoarele rezultate: Istrate-Buturca Calin, U10, 34kg – locul 2; Balmos Adrian, U12, 38kg – locul 7; Oros Andrei U14, 46kg – locul 5 si Stichs Marco, U14, 73kg – locul 5.
Sportivii s-au comportat bine. Au fost mici greşeli în construirea atacului. Lupta la sol merge bine. La lupta în picioare avem dificultăți la păstrarea echilibrului şi la finalizarea tehnicilor. Felicitări pentru copii şi succes mai departe!” , a declarat antrenorul sectiei judo din cadrul CSM Campia Turzii – Alpar Nagy.

Activitate intensa in aceasta perioada pentru sectia de judo din cadrul Clubului Sportiv Municipal Campia Turzii, care a participat in acest weekend la doua competitii care s-au desfasurat la Satu Mare.

Astfel, in prima dintre acestea, pe data de 21 mai, antrenorul sectiei – Nagy Alpar, a concurat in cadrul concursului international  “UNIO JUDO MASTER”, competitie rezervata veteranilor si la care au fost inscrisi in jur de 70 de sportivi din Ungaria, Slovacia, Marea Britanie si Romania.

Alpar Nagy concurat la concursul individual de la categoria M1 – 73 kg, acolo unde a obtinut locul I. Dupa participarea la individual, antrenorul CSMCT a fost prezent si la concursul pe echipe, el facand parte din lotul echipei “U” Cluj, alaturi de care a reusit sa se claseze la final pe locul trei.

A urmat, pe data de 22 mai, participarea la Memorialul “Lucian Preda”, competitie dedicata copiilor de la categoriile U12 si U14, iar Clubul Sportiv Municipal Campia Turzii a fost prezent cu 6 sportivi, care au obtinut urmatoarele rezultate:

Ianosi Denis, categ. U12 (30 kg) – locul V
Stichs Lucas, categ. U12 (46 kg) – locul V
Muresan Alex, categ. U12 (46 kg) – locul V
Ploscariu Victor, categ. U12 (50 kg) – locul III
Oros Andrei, categ. U14 (46 kg) – locul II
Stichs Marco, categ. U14 (73 kg) – locul II

In perioada 5-8 mai, antrenorul sectiei de judo din cadrul CSM Campia Turzii, Alpar Nagy, a participat la editia a 3-a a Stagiului International de Judo Kata, ce s-a desfasurat in Rijeka, Croatia, acesta fiind organizat de catre clubul de judo din Rijeka in colaborare cu Federatia de Judo din Croatia.
Evenimentul a fost compus din 3 antrenamente si o competitie, antrenamentele fiind coordonate de antrenorul Piero Comino (Italia) – 7 dan si supervizate de IJF kata supervisor, Slavisa Bradic (Croatia) – 6 dan, iar competitia a fost arbitrata de arbitrul international de kata, Igor Albreht (Slovenia) – 4 dan.
Temele abordate la stagiu au fost urmatoarele: 1. Antrenamentul nr.1 – Nage-no-kata, tehnicile te-waza (a. Elemente simbolice  si ritualul Nage-no-kata; b. Distanta corecta fata de partener; c. Dezechilibrarea ca si element de baza in aruncarile de judo; d. Executii corecte si gresite din punctul de vedre al regulamentului international), 2. Antrenamentul nr.2 – Nage-no-kata, tehnicile koshi-waza (a. Diferite variante de sabaki si tai-sabaki/deplasari si importanta lor in tehnicile de aruncari) si 3. Antrenamentul nr.3 – Nage-no-kata, tehnicile ashi-waza/picior (a. Exercitii specifice de incalzire judoului care pregatesc executarea anumitor tehnici); b. Timingul in judo. Momentul oportun pentru a executa tehnica de judo cu succes; c. Modul de aplicare a tehnicilor de kata in randori/lupta libera).
A urmat apoi competitia la care au participat 29 de echipe din Croatia, Italia, Ungaria, Germania si Romania, competitie la care Alpar Nagy a facut pereche cu Furtuna Nicolae, alaturi de care a participat la sectiunea Nage-no-Kata, unde au obtinut locul sase din noua participante.
In data de 23 aprilie 2016 s-a desfasurat la Miercurea-Ciuc cea de a a II-a editie a concursului Cupa Molecula la judo. Competitia a fost destinata celor mai mici judoka, cei cu varste cuprinse de la 5 pana la 11 ani.
Numarul total al participantilor la acest concurs a fost fost de 260, apartinand de cluburi sportive echipe din regiunea Transilvaniei. Clubul Sportiv Municipal Campia Turzii a deplasat cu aceasta ocazie la Miercurea-Ciuc nu mai putin de 8 sportivi, fiecare dintre acestia reusind sa se claseze intre primii trei la categoriile la care au participat!
Rezultatele obtinute de acestia au fost urmatoarele: Bozdoc Darius categoria U9, 28kg – locul II; Gornic Lucas, categoria U9, 34kg – locul II; Istrate-Buturca Calin, categoria U10, 33kg – locul II; Alajmi Ali, categoria U11, 50kg – locul I; Ianosi Denis, categoria U12, 32kg – locul II; Stichs Lucas, categoria U12, 42kg. – locul III; Muresan Alex, categoria U12, 46kg. – locul III si Ploscariu Victor, categoria U12, 50kg. – locul III.

Sala Sporturilor Ioan Stanatiev, din Campia Turzii, a fost de Ziua Nationala a Romaniei, gazda editiei a III-a a Cupei Municipiului la judo, competitia fiind organizata de sectia judo a Clubului Sportiv Municipal Campia Turzii. La aceasta competitie au participat 162 de sportivii, de la 14 cluburi afiliate la Asociatia Judeteana de Judo Cluj, care au evoluat la categoriile de varsta 5-10 ani.

Echipele prezente la evenimentul de la Campia Turzii, au fost urmatoarele: CS Forestierul Huedin, CS Jandarmul Cluj-Napoca, CS Ocna Mures, CS Palatul Copiilor Cluj, CSM Cluj-Napoca, CSS Viitorul Cluj-Napoca, LPS Cluj-Napoca, SC Drumarul Bistrita, U-CSM Cluj-Napoca, CS Palatul Copiilor Huedin, CS Samuraii Flori de Cires Voiniceni, Clubul de Judo si Arte Martiale Bistrita si bineinteles CSM Campia Turzii, care a participat cu un numar de 8 sportivi.

Acestia au obtinut urmatoarele rezultate:
Tamas David, 2010, categ. 28 kg  – locul 2
Bozdog Darius, 2008, categ. 28 kg  – locul 1
Gornic Lucas, 2008, categ. 30 kg  – locul 1
Alajmi Ali, 2006, categ. 42 kg  – locul 1
Ianosi Denis, 2005, categ. 30 kg  – locul 3
Balmos Adrian, 2005, categ. 34 kg – locul 3
Stichs Lucas, 2005, categ. 40 kg  – locul 1
Muresan Alex, 2005, categ. 44 kg  – locul 1
Ploscariu Victor, 2005, categ. 50 kg  – locul 2

“Pentru Darius, Ali si Denis, aceasta a fost prima competitie, de aceea ma bucur ca au pasit curajosi pe saltea si mi-au respectat indicatiile. Succes pe mai departe! Din punct de vedere a organizarii, vreau sa multumesc in special celor 20 de parinti, care intr-un mod fantastic s-au mobilizat si au facut toata munca grea in pregatirea si derularea buna a competitiei. Multumim Asociatiei Judetene de Judo Cluj, care ne-a ajutat cu cele 2 suprafete de lupta si ca au fost de acord ca aceasta competitie sa se desfasoare la Campia Turzii. Multumim sponsorilor: CSM Campia Turzii, SC Stihs Beton si SC Agrosel SRL, ca au sprijinit evenimentul”, a declarat antrenorul sectiei judo din cadrul Clubului Sportiv Municipal Campia Turzii, Alpar Nagy.

In data de 14 noiembrie 2015 s-a desfasurat a XX-a editie a concursului international Cupa Unio Satu-Mare, competitie la care au participat echipe din Ungaria, Polonia si Romania.
Antrenorul CSM Campia Turzii, Alpar Nagy, a deplasat pentru acest concurs un numar de 5 sportivi: Balmos Adrian, Stichs Lucas, Muresan Alex, Ploscariu Victor si Stichs Marco.

Rezultatele obtinute au fost urmatoarele: Stichs Marco, categoria U13, 66kg. – locul III, Ploscariu Victor, categoria U11, 50kg. – locul V, Muresan Alex, categoria U11, 45kg. – locul V, Stichs Lucas, categoria U11, 45kg. – locul VII si Balmos Adrian, categoria U11, 40kg. – locul VII.