Paralimpice

Duminica dimineata dimineata, in Sala Sporturilor “Ioan Stanatiev” din Campia Turzii a avut loc un turneu de tenis de masa cu ocazia Zilelor Municipiului Campia Turzii, editia 2016, competitie organizata de sectia de paralimpici din cadrul Clubului Sportiv Municipal Campia Turzii.
La acest concurs au participat 7 sportivi, care au fost impartiti in doua grupe, iar primii doi clasati din fiecare grupa au jucat in semifinale, apoi castigatorii semifinalelor au jucat in finala mare, in timp ce invinsii din semifinale au jucat pentru ultima pozitie a podiumului.
La finalul turneului a avut loc festivitatea de premiere, aceasta fiind oficiata de catre presedintele CSM Campia Turzii – Viorel Crisan si de antrenoarea sectiei de paralimpici – Tania Vaida, care le-au acordat tuturor sportivilor cate o medalie si o cupa.

Sâmbătă‚ 6 decembrie‚ CSM Câmpia Turzii a organizat în Sala Sporturilor ″Ioan Stanatiev″, ″Cupa Municipiului″ la tenis de masă‚ competiṭie dedicată paralimpicilor. Au participat copii şi adulṭi de la secṭia paralimpici din cadrul CSM Câmpia Turzii dar şi din Turda.

Cei 11 participanṭi au fost împărṭiṭi pe grupe‚ primii doi din fiecare grupă s-au calificat în fazele superioare iar apoi s-a jucat in sistem fiecare cu fiecare‚ iar primii trei cu cele mai bune punctaje adunate au fost urmatorii: Locul I-Onati Marius (Turda); Locul II-Piper Petru (CSM Câmpia Turzii); Locul III- Hanc Sergiu (CSM Câmpia Turzii)

″Astfel de competiṭii sunt binevenite‚ mai ales din punct de vedere al sănătăṭii. Participanṭii la competiṭie s-au descurcat foarte bine şi trebuie subliniat faptul că‚ indiferent de problemă‚ integrarea copiilor cu dizabilităṭi este foarte importantă. Fiind kinetoterapeut‚ lucrez cu ei şi pe partea medicală şi pot spune că mişcarea nu trebuie neglijată. Ar fi indicat să existe în cadrul fiecărui club sportiv o secṭie de paralimpici. Chiar dacă e mai greu să ne deplasăm‚ noi suntem mulṭumiṭi de activitatea pe care o desfăşurăm în cadrul clubului şi avem rezultate″, a declarat Tania Vaida‚ antrenor CSM Câmpia Turzii.