Rugby

Complexul “La Broscuta” din Campia Turzii a fost zilele trecute gazda editiei a III-a a Galei Rugbyului din Campia Turzii, evenimentul fiind organizat de catre sectiile de rugby a CSM Campia Turzii, CS Soimii Campia Turzii in parteneriat cu F.R.R. si Complexul Turistic “La Broscuta” din localitate.

Atmosfera din sala a fost una de sarbatoare, copiii alaturi de parinti asteptand cu mare interes decernarea trofeelor pentru cel mai bun jucator al anului 2016 si cel mai bun jucator al turului, de la categoriile U10 si U12, precum si de cel mai bun antrenor al anului.

La festivitate au fost prezenti si presedintii celor doua cluburi, Viorel Crisan – CSM Campia Turzii si Cristian Lascau – Soimii Campia Turzii, precum si reprezentanti din partea F.R.R., directorii de dezvoltare Transilvania Sud si Transilvania Nord, Sorin Rus si Gheorghe Sabau. Dupa prezentarea activitatii pe anul 2016, a echipelor U10 si U12, ale cluburilor CSM si Soimii, a venit randul decernarii mult ravnitelor premii, care au fost acordate dupa cum urmeaza:

- Categ. U10 (Soimii Campia Turzii): cel mai bun jucator al anului 2016 – Buturca Nicolae si cel mai bun jucator al turului – Ioo David
- Categ. U10 (CSM Campia Turzii): cel mai bun jucator al anului 2016 – Florea Razvan si cel mai bun jucator al turului – Venczel Diana
– Categ. U12 (CSM Campia Turzii): cel mai bun jucator al anului 2016 – Pop Elisei si cel mai bun jucator al turului – Albert Ianis

Cel mai bun antrenor a fost declarat Fetita Valentin. Tot la aceasta gala au mai fost premiati reprezentantii mass-media, pentru promovare a acestui sport, precum si antrenorii Hari Florea, Macra Marius, dar si presedintii celor 2 cluburi – Viorel Crisan si Cristian Lascau.

La finalul festivitatii, sportivii au primit pachete cu dulciuri chiar de la Mos Craciun, care a venit sa ofere cadouri pentru rezultatele foarte bune obtinute de catre acestia de-a lungul anului 2016.

Campionatul Regional de Minirugby Transilvania s-a incheiat odata cu ultimul turneu, desfasurat sambata 3 decembrie 2016, in parcul sportiv Dr.I.Hatieganu din Cluj-Napoca. Competitia a fost denumita „Cupa Alexandru Paloseanu” in memoria fostului mare jucator si antrenor al Clujului, si s-a desfasurat la categoriile de varsta U10 si U12.

FRR prin Departanetul Dezvoltare Transilvania si a CSS Viitorul Cluj Napoca au fost organizatorii acestui eveniment, voluntari, parinti sponsori cu totii au contribuit la o reusita deplina! La final acestia au decernat cupe, diplome si dulciuri fiecarui sportiv.

CSM Campia Turzii a participat la ambele categorii de varsta (U10 si U12), ambele echipe reusind la final sa se claseze pe locul 3, cu 15 respectiv 12 puncte acumulate.
„Sportul ar trebui să facă parte din viața fiecăruia şi trebuie să înţelegem importanţa lui! Iar rugby-yl este mai mult decât mișcare, este un mod de viață care îți schimbă percepția asupra lumii și îți acordă șansa de a valorifica mai bine lucrurile care contează. Pe de o parte, practicat în timpul liber, îi conferă oricărei persoane un grad de disciplină și de autocontrol greu de obținut prin alte mijloace. Rugby-ul te pune față în față cu propriile limite, te ajută să le depășești, dar îți trasează și granițele exacte ale posibilităților umane, sădind în conștiință încrederea în sine împreună cu modestia, puterea de a acționa, cu respectul pentru ceilalți și pentru univers.

Pe langa rezultate si clasamente, acesta este mesajul care FRR doreste sa-l transmita tuturor in sperata formarii unei generatii sanatoase, iar cei mai buni in performante sportive sa ajunga la cluburi de succes si de ce nu in loturile nationale.

Calde multumiri tuturor implicate in acest fenomen la final de tur, va asteptam cu drag sa fiti alaturi de noi si in continuare, indiferent de nivelul competitiei.”, a declarat cu aceasta ocazie Gheorghe Sabău, director de dezvoltare al regiunii Transilvania Nord.

In acest weekend, pe terenurile din cadrul Parcului Babes din Cluj-Napoca, a avut loc “Trofeul Transilvania” la minirugby, competitie ce face parte din Circuitul National de MiniRugby si care a fost organizata de catre Federatia Romana de Rugby si Directia de Dezvoltare Transilvania Nord.
La categoria U10 din cadrul acestei competitii a participat si echipa Clubului Sportiv Municipal Campia Turzii, antrenata de Marius Macra, care in prima zi a turneului a obtinut o victorie, o remiza dar a suferit si o infrangere. Duminica, in partida pentru ocuparea locurilor 5-6, sportivii CSM Campia Turzii s-au impus in fata echipei WARRIORS II Timisoara si au terminat aceasta etapa a circuitului pe pozitia a cincea.
Rezultatele obtinute au fopst urmatoarele: CSM Campia Turzii vs Soimii Bucuresti: 0-0; CSM Campia Turzii vs Warriors Timisoara: 15-0; CSM Campia Turzii vs CSO Pantelimon: 0-15 si CSM Campia Turzii vs Warriors Timisoara: 25-5.
Clujul a fost pentru 2 zile capitala minirugbyului romanesc. Cele mai bune echipe din tara, 25 la numar s-au luptat in cea de a III-a etapa din Circuitul National de minirugby. DRD Transilvania impreuna AJR Cluj am reusit sa oferim 2 zile de spectacol rugbystic in conditii excelente de desfasurare, pe cele 2 terenuri din parcul sportiv Dr.I.Hatieganu.
A fost o excelenta oportunitate pentru participanti de a acumula noi experiente, de a vedea un oras european, de asi face noi prieteni, de a socializa ca la final sa primeasca cu totii cupe si diplome oferite de  organizatori. Speram sa ne revedem cu toti la urmatoarele etape, respectiv Sacele, Gura Humorului si Bucuresti !
In numele FRR si al meu personal felicit toti cei prezenti pentru efortul depus, multumiri celor care ne-au dat o mana de ajutor “voluntari”, ma refer aici la arbitri, sonorizare, cazari, masa etc”, a declarat DRD Transilvania Nord, Gheorghe Sabău.

Vinerea si sambata trecuta, respectiv 17-18 iunie,  s-a dat startul Circuitului National de minirugby, la care participa cele mai bune echipe din Romania. Prima etapa a fost gazduita de Stadionul Ghencea din capitala si a fost dotata cu Trofeul Bucurestiului. Regiunea Transilvania-Nord a fost reprezentata de catre CSM Campia Turzii si RC Ariesul Mihai Viteazu, ambele la categoria de varsta U10, acestea situandu-se pe primele locuri in Campionatul Regional Transilvania recent incheiat.

Intr-o companie selecta de 12 echipe, CSM Campia Turzii a pierdut la mare lupta finala competitiei, incheiata cu scorul de 10-5, in compania echipei Soimii Bucuresti, clasandu-se astfel pe locul II la aceasta mare competitie. Urmatoarea etapa va fi in weekendul urmator, la Constanta, etapa dotata cu Trofeul Dobrogei.

Ne bucura mult, in primul rand faptul ca aceste echipe au participat la acest prim turneu din circuit, avand la final posibilitatea sa vada pe viu ultimele meciuri din turneul Word Rugby Nation Cup, turneu castigat de catre echipa Romaniei pentru a 4-a oara. Apoi, locul II obtinut de catre CSM Campia Turzii este o incununare a muncii de pana acum si cu siguranta calitatea jocurilor va creste odata ce avansam cu urmatoarele turnee. Se poate observa ca munca depusa in Comitetul Regional da roade si la nivel national, ceea ce imi da o satisfactie in plus ca Director Regional de Dezvoltare.

Sunt convins ca in scurt timp regiunea noastra, daca vom merge cu totii pe acelasi drum inceput in toamna trecuta, va avea un campionat regulat puternic de minirugby, care va putea alimenta cu jucatori valorosi echipele de juniori din zona. Sincere felicitari si mult succes in viitoarele competitii.”, a declarat DRD Transilvania-Nord, Gheorghe Sabau.

Localitatea Vadul Crisului a gazduit ultimul turneu, al IX-lea din cadrul Campionatului Regional Transilvania la Minirugby. In continuare vor urma turneele din circuitul national de minirugby, primul dintre ele urmand sa se desfasoare in weekendul viitor, la Bucuresti.
Cu aceasta ocazie, organizatorii competitiei, respectiv Colegiul Tehnic Nr.1 din Vadu Crisului, au oferit cupe si medalii precum si o masa plina de dulciuri, iar FRR  prin Departamentul de Dezvoltare Transilvania i-a rasplatit pe toti participantii cu echipament sportiv.
„A fost un an competitionl extraordinar si asta datorita eforturilor financiare in primul rand al echipelor participante cu regularitate la acest prim Campionat Regional de minirugby din Transilvania. Speram ca cei de la categoria de varsta U10 sa urce anul viitor la U12 si un nou val de U10 sa apara din urma, in asa fel incat in 2 ani sa avem un circuit complet la toate categoriile de varsta.
Felicitari echipei CSM Campia Turzii care a devenit campioana regionala la U10, dupa un parcurs de exceptie. Acolo unde exista interes, seriozitate si munca cu responsabilitate sunt si rezultate. Le uram multa bafta in competitiile de nivel national care urmeaza si gandurile noastre bune cluburilor, antrenorilor si evident copiilor pentru tot efortul depus.”, a declarat DRD Transilvania-Nord, Gheorghe Sabau.
Clasamentul final al campionatului arata astel:
1. CSM Câmpia Turzii – 125 puncte
2. Arieşul Mihai Viteazu – 112 puncte
3. Warriors Timişoara – 87 puncte
4. CS. Florin Popovici Baia Mare – 59  puncte
5. Col.Tehnic Nr.1 Vadu Crişului – 44 puncte
6. “U” Cluj Napoca – 42  puncte
Ieri, la Timisoara s-a desfasurat etapa a VIII-a din cadrul Campionatului Regional Transilvania la minirugby. Prin rezultatele obtinute pana in prezent, echipa Clubului Sportiv Municipal Campia Turzii, devine inaintea ultimului turneu, care se va desfasura la Vadu Crisului, Campioana Transilvaniei la categoria U10.
„Turneul din Banat ne-a oferit meciuri frumoase si spectaculoase, intr-o organizare a gazdelor ireprosabila. Cu toate ca mai avem un turneu in 11 iunie, la Vadu Crisului, cred ca podiumul va fi adjudecat de catre CSM Campia Turzii, Ariesul Mihai Viteazu si Warriors Timisoara.
Felicitam echipele participante pentru tot efortul depus si va invitam de pe acum in premiera la Vadu Crisului pentru ultimul turneu regional, urmand ca activitatea de minirugby sa continue cu etapele din Circuitul National de Minirugby.”, a declarat cu aceasta ocazie, Gheorghe Sabău, DRD Transilvania Nord.
Clasamentul dupa etapa a VIII-a este urmatorul:
1. CSM Câmpia Turzii – 110 puncte
2. Arieşul Mihai Viteazu – 99 puncte
3. Warriors Timişoara – 87 puncte
4. CS. Florin Popovici Baia Mare – 59 puncte
5. “U” Cluj Napoca – 42 puncte
6. Col.Tehnic Nr.1 Vadu Crişului – 35 puncte
Departamentul de Dezvoltare Transilvania din cadrul FRR a organizat sambata, 28 mai 2016, turneul cu numarul 7 din Campionatul Regional de Minirugby. Mocira, o localitate vecina cu Baia Mare, a gazduit acest turneu fiind o gazda perfecta si care alaturi de organizatori respectiv, CS Florin Popovici Baia Mare si FRR au creat cadrul propice pentru un turneu de exceptie.
La categoria U10, unde a fost cea mai mare participare, s-au consemnat rezultatele:
-Etapa 1: CSM Campia Turzii – „U” 50-0; Ariesul MV – Vadu Crisului 5-o; Warriors T. – CS.F Popovici 20-0
-Etapa 2: „U” – CS.F.Popovici 0-25; Vadu Crisului– Warriors T 0-5; CSM Campia Turzii - Ariesul MV 5-5
-Etapa 3: Ariesul MV – „U” 75-0; Warriors T. – CSM Campia Turzii 0-40; Vadu- CS.F Popovici 0-5
-Etapa 4: „U” – Vadu Crisului 5-0; CSM Campia Turzii – CS. F.Popovici 35-0; Ariesul MV – Warriors T 25-0
-Etapa 5: Warriors T. – „U” 30-0; CS.F.Popovici – Ariesul MV 0-25; Vadu Crisului – CSM Campia Turzii 0-5
Clasament:
1. CSM Campia Turzii – 95 puncte
2. Ariesul Mihai Viteazu – 87 puncte
3. Warriors Timisoara – 75 puncte
4. CS Florin Popovici Baia Mare – 50 puncte
5.”U” Cluj Napoca – 42 puncte
6. Col.Tehnic Nr.1 Vadu Crisului – 35 puncte

articol preluat din Ziarul21.ro

Sâmbătă, 7 mai, s-a desfăşurat la Câmpia Turzii al VI-lea turneu de minirugby din cadrul Campionatului Regional Transilvania. Aşa cum spuneam într-un alt articol, evenimentul s-a bucurat  de succes iar alături de sportivii angrenați în competiție s-au aflat preşedintele Federației Române de Rugby, Haralambie Dumitraş, şi directorii de dezvoltare din Transilvania, Gheorghe Sabău şi Sorin Rus.

Evenimentul nu a rămas fără ecou, directorul de dezvoltarea Transilvania Nord, Gheorghe Sabău, catalogându-l drept ″cel mai reuşit turneu de până acum″.

A fost după părerea mea cel mai reuşit turneu de până acum, sarea şi piperul fiind frumoasa galerie a copiilor din Câmpia Turzii. O supriză ne-a făcut şi preşedintele FRR, Haralambie Dumitraş, care ne-a vizitat şi încurajat împreună cu un oaspete de seamă din rugby-ul francez. Aducem mulțumirile noastre pentru efortul depus şi frumoasele cuvinte adresate copiilor.

Într-o organizare perfectă, copiii şi numerosul public venit la stadion s-au bucurat de o zi plină de rugby cu meciuri spectaculoase, din care victorioasă a ieşit din nou echipa CSM Câmpia Turzii, care se apropie tot mai mult de titlul de campioană a Transilvaniei la categoria de vârstă U10.

FRR prin departamentul de dezvoltare Transilvania aduce mulțumiri clubului CSM Câmpia Turzii pentru implicarea în organizarea turneului, implicit domnului preşedinte Viorel Crişan. Următorul turneu se va desfăşura la Baia Mare în ziua de 28 mai 2016 şi suntem convinşi că şi băimărenii vor fi la înălțimea aşteptărilor în ceea ce priveşte organizarea acestui turneu. Felicităm toți participanții pentru efortul depus, dar mai ales pentru progresul făcut”, a precizat Gheorghe Sabău.

Terenul de rugby din cadrul Complexului Turistic “La Broscuta” din Campia Turzii a gazduit ieri etapa a VI-a a turneului de mini-rugby la categoria U10 din cadrul Campionatului Regional Transilvania, etapa organizata de catre Clubul Sportiv Municipal Campia Turzii in parteneriat cu Federația Română de Rugby, prin Departamentul de Dezvoltare Transilvania.
La competitie au participat, pe langa echipa CSM Campia Tuzii si formatiile RC Ariesul Mihai Viteazu, Universitatea Cluj, Warriors Timisoara, CS Florin Popovici Baia Mare si Colegiul Tehnic Nr.1 Vadu Crisului.
Evenimentul a fost asteptat cu mare interes de iubitorii acestui sport, partidele din cadrul turneului fiind urmarite cu interes de un numar foarte mare de spectatori, printre care s-a numarat si presedintele Federației Române de Rugby, Haralambie Dumitras.
Ca si pana acum, echipa Clubului Sportiv Municipal Campia Turzii, lidera in clasamentul general, a reusit sa se impuna in toate partidele disputate, rezultatele obtinute apropiind-o si mai mult de titlul de campioana regionala.
Totodata, este de mentionat faptul ca tot parcursul acestei competitiei desfasurata sambata, echipa noastra a fost sustinuta de o frumoasa si numeroasa galerie formata in marea ei majoritate din tineri elevi de la scolile din Campia Turzii.
Rezultatele obtinute de CSM Campia Turzii au fost urmatoarele: CSM Campia Turzii – Vadu Crisului: 50-0; CSM Campia Turzii – Ariesul Mihai Viteazu: 25-0; Warriors Timisoara – CSM Campia Turzii: 0-15; CSM Campia Turzii – CS.Florin Popovici B.Mare: 50-0 si nu in ultimul rand: “U” Cluj – CSM Campia Turzii: 5-50.
CLASAMENT:
1. CSM Campia Turzii – 81 pct
2. RC.Ariesul Mihai Viteazu – 73 pct
3. Warriors Timisoara – 64 pct
4. CS.Florin Popovici Baia Mare – 41 pct
5. “U” Cluj – 35pct
6. Colegiul Tehnic Nr.1 Vadu Crisului – 35pct

Sambata 7 mai 2016, FRR prin Departamentul de Dezvolare Transilvania impreuna cu CSM Campia Turzii, organizeaza al VI-a turneul de minirugby din cadrul Campionatului Regional Transilvania. Locatia in care se va desfasura aceasta competitie este terenul de langa Strandul «La Broscuta» iar meciurile se vor disputa dupa urmatorul program:
Etapa 1 – Ora 12.00: 1.CSM Campia Turzii – Vadu Crisului;  2.Ariesul MV – U Cluj; 3.Warriors – Florin Popovici
Etapa 2 – Ora 12.15: 1.Vadu Crisului – Fllorin Popovici; 2.U Cluj – Warriors T; 3.CSMCT – Ariesul MV
Etapa 3 – Ora 12.30: 1.Ariesul MV – Vadu Crisului; 2.Warriors – CSMCT; 3.Florin Popovici – U Cluj
Etapa 4 – Ora 12.45: 1.Vadu Crisului – U Cluj; 2.CSMCT – Florin Popovici; 3.Ariesul MV – Warriors T
Etapa 5 – Ora 13.00: 1.Warriors T – Vadu Crisului; 2.Florin Popovici – Ariesul MV; 3.U Cluj – CSMCT.
Meciurile de U12 si U14 se vor disputa dupa finalizarea celor de la categoria U10 si premierea acestora.
”Ne asteptam la un turneu frumos, toate echipele sunt in  ascensiune ceea ce ne bucura cel mai mult. Suntem convinsi ca impreuna cu CSM Campia Turzii vom avea parte de o organizare ireprosabila, o sarbatoare a rugby-ului juvenil din Transilvania.”, a declarat Gheorghe Sabău, DRD Transilvania-Nord.