Vinerea si sambata trecuta, respectiv 17-18 iunie,  s-a dat startul Circuitului National de minirugby, la care participa cele mai bune echipe din Romania. Prima etapa a fost gazduita de Stadionul Ghencea din capitala si a fost dotata cu Trofeul Bucurestiului. Regiunea Transilvania-Nord a fost reprezentata de catre CSM Campia Turzii si RC Ariesul Mihai Viteazu, ambele la categoria de varsta U10, acestea situandu-se pe primele locuri in Campionatul Regional Transilvania recent incheiat.

Intr-o companie selecta de 12 echipe, CSM Campia Turzii a pierdut la mare lupta finala competitiei, incheiata cu scorul de 10-5, in compania echipei Soimii Bucuresti, clasandu-se astfel pe locul II la aceasta mare competitie. Urmatoarea etapa va fi in weekendul urmator, la Constanta, etapa dotata cu Trofeul Dobrogei.

Ne bucura mult, in primul rand faptul ca aceste echipe au participat la acest prim turneu din circuit, avand la final posibilitatea sa vada pe viu ultimele meciuri din turneul Word Rugby Nation Cup, turneu castigat de catre echipa Romaniei pentru a 4-a oara. Apoi, locul II obtinut de catre CSM Campia Turzii este o incununare a muncii de pana acum si cu siguranta calitatea jocurilor va creste odata ce avansam cu urmatoarele turnee. Se poate observa ca munca depusa in Comitetul Regional da roade si la nivel national, ceea ce imi da o satisfactie in plus ca Director Regional de Dezvoltare.

Sunt convins ca in scurt timp regiunea noastra, daca vom merge cu totii pe acelasi drum inceput in toamna trecuta, va avea un campionat regulat puternic de minirugby, care va putea alimenta cu jucatori valorosi echipele de juniori din zona. Sincere felicitari si mult succes in viitoarele competitii.”, a declarat DRD Transilvania-Nord, Gheorghe Sabau.